Verduurzamen

Ook bij Tulp Hypotheken kennen we diverse mogelijkheden om verduurzamen mee te financieren. Zo verstrekken we tot aan 106% Marktwaarde wanneer klanten ook verduurzamen. En kennen we de EBV en EBB regeling.

In het geval van het meefinancieren van energiebesparende voorzieningen is de maximale hypotheek 106% van de marktwaarde van de woning. Het gedeelte boven de 100% van de marktwaarde moet geheel aan energiebesparende voorzieningen besteed worden.

Energiebesparende voorzieningen (EBV)
Energiebesparende voorzieningen kunnen worden meegefinancierd tot 106% van de marktwaarde. De verbouwingskosten die hiermee gemoeid gaan worden in een bouwdepot geplaatst. Als er alleen een bedrag aan energiebesparende voorzieningen wordt meegefinancierd dan wordt de marktwaarde gebaseerd op de waarde voor verbouw. De maximale lening in dat geval is 100% van de marktwaarde voor verbouwing plus het bedrag aan energiebesparende voorziening gemaximeerd op 106% van de marktwaarde na verbouwing. Is er een combinatie van een reguliere verbouwing en energiebesparende voorzieningen dan is de verstrekking maximaal 100% van de waarde na verbouw plus de kosten voor de energiebesparende voorzieningen gemaximeerd op 106% van de waarde na verbouwing.

Energie Bespaar Budget (EBB) 
Met het Energie Bespaar Budget is het mogelijk om alvast een bedrag voor energiebesparende voorzieningen te reserveren zonder dat die op voorhand al gespecificeerd hoeven te worden. Dit tot een bedrag van maximaal 6% van de marktwaarde (al dan niet na verbouwing). Het Energie Bespaar Budget moet binnen 15 maanden zijn besteed aan de woning.