tulp hypotheken

Bij het kopen van een huis is het kiezen van de juiste hypotheek erg belangrijk. Net als je huis gaat je hypotheek ook een hele periode met je mee. Wij willen je graag goed informeren zodat jij een juiste keuze daarin kunt maken. Maar we wijzen je er ook op dat het verstandig is om goed financieel advies in te winnen voordat je een hypotheek afsluit.

wist je dat?

  • Je kunt bij ons kiezen uit een hypotheek waarop je maandelijks annuïtair aflost, maar misschien heeft het je voorkeur juist om lineair af te lossen. Beide hypotheken kun je afsluiten bij Tulp Hypotheken

annuïteitenhypotheek

Elke maand betaal je een vast bedrag bestaande uit rente en aflossing. Aan het begin is de rente hoger dan de aflossing, aan het eind is dit juist omgekeerd. Het belastingvoordeel is hoger aan het begin van de looptijd; de netto woonlasten nemen hierdoor toe gedurende de looptijd.

lees verder

lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek daalt het bruto maandbedrag, bestaande uit rente en aflossing, iedere maand gedurende de looptijd. Het aflossingsdeel is elke maand gelijk, maar de hypotheekrente is iedere maand een lager bedrag doordat de schuld wordt afgelost. Het belastingvoordeel wordt steeds kleiner.

lees verder