tulp hypotheken

Bij het kopen van een huis is het kiezen van de juiste hypotheek erg belangrijk. Net als je huis gaat je hypotheek ook een hele periode met je mee. Wij willen je graag goed informeren zodat jij een juiste keuze daarin kunt maken. Maar we wijzen je er ook op dat het verstandig is om goed financieel advies in te winnen voordat je een hypotheek afsluit.

wist je dat?

  • Je kunt bij ons kiezen uit een hypotheek waarop je maandelijks annuïtair aflost, maar misschien heeft het je voorkeur juist om lineair af te lossen. Ook heb je de mogelijkheid om tot maximaal 50% van de marktwaarde een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Al deze hypotheekvormen kun je afsluiten bij Tulp Hypotheken.

aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je tijdens de looptijd alleen maar de rente. Deze rente is vaak ook nog fiscaal aftrekbaar. De maandlasten zijn dus relatief laag, omdat je tijdens de looptijd van je hypotheek niet hoeft af te lossen. Aflossen moet wel aan het einde van de looptijd. Het is goed om tijdens de looptijd van de hypotheek al na te denken over hoe je dit gaat doen.

lees verder

annuïteitenhypotheek

Elke maand betaal je een vast bedrag bestaande uit rente en aflossing. Aan het begin is de rente hoger dan de aflossing, aan het eind is dit juist omgekeerd. Het belastingvoordeel is hoger aan het begin van de looptijd; de netto woonlasten nemen hierdoor toe gedurende de looptijd.

lees verder

lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek los je gedurende de looptijd elke maand hetzelfde bedrag af. De aflossing van de hypotheek verloopt dus gelijkmatig, je betaalt wel een steeds kleiner bedrag aan rente. Het belastingvoordeel is hoger aan het begin van de looptijd dan aan het einde van de looptijd. Het gehele hypotheekbedrag is aan het eind van de looptijd terugbetaald.

lees verder