tulp hypotheken

In 2018 is de eerste tulp hypotheek gepasseerd en sindsdien hebben we niet stil gezeten. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat wij in 2022 een nieuw product hebben geïntroduceerd, de tulp compleet hypotheek.

Informatie over de voorwaarden van de tulp compleet hypotheek vind je op deze pagina.

Heb je al een lening bij Tulp die voor 2022 is gestart, dan vind je op deze pagina de informatie over jouw tulp hypotheek. De met jou overeengekomen voorwaarden van je hypotheek zijn namelijk niet gewijzigd en gelden de hele looptijd van je hypotheek.

wist je dat?

  • Je kunt bij ons kiezen uit een hypotheek waarop je maandelijks annuïtair aflost, maar misschien heeft het juist je voorkeur om lineair af te lossen. Dat kan dus ook bij tulp hypotheken. Ook heb je de mogelijkheid om tot maximaal 75% van de marktwaarde een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Al deze hypotheekvormen kun je kiezen bij Tulp Hypotheken.

annuïteitenhypotheek

Elke maand betaal je een vast bedrag bestaande uit rente en aflossing. Aan het begin is de rente hoger dan de aflossing, aan het eind is dit juist omgekeerd. Het belastingvoordeel is hoger aan het begin van de looptijd; de netto woonlasten nemen hierdoor toe gedurende de looptijd.

lees verder

aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je tijdens de looptijd alleen maar de rente. Deze rente is mogelijk ook fiscaal aftrekbaar. De maandlasten zijn dus relatief laag, omdat je tijdens de looptijd van je hypotheek niet hoeft af te lossen. Aflossen moet wel aan het einde van de looptijd. Het is goed om tijdens de looptijd van de hypotheek al na te denken over hoe je dit gaat doen.

lees verder

lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek los je gedurende de looptijd elke maand hetzelfde bedrag af. De aflossing van de hypotheek verloopt dus gelijkmatig, je betaalt wel een steeds kleiner bedrag aan rente. Het belastingvoordeel is hoger aan het begin van de looptijd dan aan het einde van de looptijd. Het gehele hypotheekbedrag is aan het eind van de looptijd terugbetaald.

lees verder