tulp hypotheek

Heb je een lopende lening bij Tulp Hypotheken en is de oorspronkelijke ingangsdatum van jouw lening vóór 2022 dan vind je op deze pagina uitgebreide informatie en de voorwaarden van jouw hypotheek. De met jou overeengekomen voorwaarden van je hypotheek zijn namelijk niet gewijzigd en gelden de hele looptijd van je hypotheek.

Heb je nog geen hypotheek bij Tulp? Kijk dan voor alle informatie op de productpagina’s van de tulp compleet hypotheek en tulp riant hypotheek.

Je tulp hypotheek verhogen of wijzigen? Dit kan financiële risico’s met zich meebrengen. Neem contact op met je adviseur om je hierover te laten informeren en adviseren.

wist je dat?

  • Bij een tulp hypotheek mag je jaarlijks 25% van de hoofdsom boetevrij aflossen
  • De rente bij tulp automatisch daalt wanneer je voldoende aflost en je hierdoor in een lagere risicoklasse komt
  • Je actuele hypotheekgegevens altijd online zichtbaar zijn via mijn tulp

hypotheek verhogen

Wil je jouw bestaande lening verhogen, een tweede hypotheek of een verbouwing financieren? Ga voor dit soort ingrijpende wijzigingen en andere verzoeken waarvoor je advies nodig hebt, naar je hypotheekadviseur. Ook voor een tussentijdse omzetting van de rentevaste periode of het wijzigen van de afloswijze heb je advies nodig van een hypotheekadviseur. Ook kan je hypotheekadviseur de aanvraag om je hypotheek te verhogen of wijzigen regelen.

Ben je op zoek naar een (andere) hypotheekadviseur, dan helpen we je graag met een overzicht van de hypotheekadviseurs bij jou in de buurt.

hypotheek aflossen

Een tulp hypotheek kun je aflossen met de maandelijkse aflossing van je annuïtaire of lineaire hypotheek. De hoogte van je maandelijkse aflossing hangt af van de hoogte van de hypotheek, het rentepercentage en de duur van de hypotheek.

Wanneer je extra aflost op je hypotheek, is het mogelijk dat je in een lagere risicoklasse komt. Een lagere risicoklasse betekent een lagere rente. Dit voordeel geven we direct terug aan jou. Raadpleeg een adviseur voor de exacte voorwaarden.

Gedurende de looptijd van je hypotheek kun je bij alle hypotheekvormen ook extra aflossingen doen met een minimum van € 500,-. Bij de tulp hypotheek kun je 25% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij aflossen. Wil je een extra aflossing doen neem dan contact op met Stater via info@stater.nl of bel 033-4509300 (Stater Contact Center).

wijziging van je situatie

Als je situatie verandert dan kan dit ook gevolgen hebben voor je hypotheek. Dit kan bijvoorbeeld gaan om scheiding, overlijden, het bijschrijven van een nieuwe partner, het einde van je rentevaste periode of het oversluiten van je hypotheek. Voor de meeste situaties vragen wij je om in overleg te gaan met je hypotheekadviseur en samen met je adviseur te bepalen wat de te zetten stappen zijn.

Voor meer informatie over wijzigingen in je situatie klik je hier.
De adviseurs die jou kunnen helpen bij het advies en de bemiddeling in je lopende tulp hypotheek vind je hier.

 

verhuizen

Bij Tulp Hypotheken bieden wij scherpe rente, voor lange rentevaste periodes. Deze rente wil je ook kunnen meenemen wanneer je verhuist. Dit kan met de verhuisregeling van Tulp.

Belangrijk is dat je ons uiterlijk 1 maand voordat je de oude hypotheek aflost, aangeeft dat je de rente graag wilt meenemen naar een hypotheek op je volgende nieuwe woning nadat je de bestaande hypotheek bij Tulp hebt afgelost. Wij zorgen dan dat wij deze rente voor je reserveren en dat je deze rente mee kunt verhuizen naar je nieuwe woning. Je hebt na het aflossen van je hypotheek bij Tulp maximaal 3 maanden om bij ons weer een renteaanbod voor de nieuwe woning aan te vragen. Je kunt je (voorgenomen) verhuizing hier doorgeven.

zoek een adviseur

Het wijzigen van een hypotheek doe je niet dagelijks. Of je nu gaat aflossen, verhogen of je situatie gewijzigd is, het is altijd belangrijk om goed advies in te winnen zodat je een juiste keuze kunt maken bij het wijzigen van je hypotheek.

De adviseurs die jou kunnen helpen bij het advies en de bemiddeling in je lopende tulp hypotheek vind je hier.

rente

Je rente is een belangrijk onderdeel van je hypotheek. Wil je weten wat de huidige rentes zijn van de tulp hypotheek, omdat je bijvoorbeeld je hypotheek wilt verhogen, klik dan op actuele rente.

Wij hebben al onze rente overzichten bewaard. Wel zo handig als je bijvoorbeeld even wilt terugzien wat onze tarieven waren op het moment dat je jouw hypotheek afsloot. Klik op het rente-archief voor alle rente overzichten.