lineaire hypotheek

wist je dat?

  • Het deel dat je aflost per maand bij lineaire hypotheken blijft gelijk
  • In het begin betaal je meer rente dan aan het einde van de looptijd
  • Het belastingvoordeel is hoger aan het begin van de looptijd

“Het bedrag per maand daalt”

Bij de lineaire hypotheek wordt het maandbedrag steeds lager. Omdat je elke maand hetzelfde deel aan aflossing betaalt, wordt je schuld steeds lager. Hierdoor betaal je iedere maand steeds minder rente. Het belastingvoordeel is hoger aan het begin van de looptijd dan aan het einde van de looptijd. Het gehele hypotheekbedrag is aan het eind van de looptijd terugbetaald.

Tussentijds aflossen
Je kunt bij Tulp op je hypotheek aflossen. Dit verlaagt je maandelijkse lasten en je risico. Daarnaast daalt je rente bij Tulp ook automatisch mee zodra je door je aflossing in een lagere risicocategorie terecht komt. Mogelijk betaal je een vergoeding als je extra gaat aflossen op je hypotheek, kijk hiervoor op de pagina over jouw hypotheek of vraag het je adviseur.

Je adviseur
Zowel bij het afsluiten van je hypotheek als bij belangrijke veranderingen zoals pensioen, wijziging van het inkomen etc. is het raadzaam om je adviseur te raadplegen. Je adviseur kan je uitleg geven over wanneer een lineaire hypotheek bij je past en je helpen als je gedurende de looptijd aanpassingen wilt doen. Vind je adviseur hier.