hoeveel kan ik lenen?

Wil je weten hoeveel geld je maximaal kunt lenen voor je huis? Met deze rekentool van Tulp Hypotheken bereken je eenvoudig je maximale hypotheek op basis van de normen van 2022.

Jaarinkomen

Het jaarinkomen bestaat uit je brutosalaris inclusief vakantiegeld (meestal 8% van je salaris). Je kunt dit zelf berekenen met de formule: bruto maandsalaris x 12 x 108%. Vaste toeslagen (bijvoorbeeld ploegentoeslag) mag je hier ook bij optellen. Variabele toeslagen (bijvoorbeeld onregelmatigheidstoeslag, overwerk en provisie) mag je voor maximaal 20% van je bruto jaarinkomen meenemen en optellen bij het jaarinkomen. Is je vaste salaris € 50.000,-, dan kan je dus maximaal € 10.000,- aan overwerk/ provisie/ onregelmatigheidstoeslag meenemen en rekenen met een inkomen van € 60.000,-


Jaarinkomen partner

Koop je samen een huis? Dan is het inkomen van je partner ook van belang. Jullie gezamenlijke inkomen bepaalt onder andere het maximale leenbedrag.

"kan ik dit huis betalen?"

"wat worden mijn maandlasten?"

disclaimer
Je kunt op onze website op verschillende plaatsen berekeningen maken. Deze berekeningen worden uitgevoerd op basis van een aantal algemene uitgangspunten en op basis van de normen van 2022, waarbij tevens standaard wordt gerekend met een vast rentepercentage van de tulp compleet hypotheek (100% MW, 10 jaar vast) en de in dit kader door jou ingevoerde gegevens. De uitkomsten van de berekeningen zijn uitsluitend een indicatie omdat er geen rekening kan worden gehouden met de voor jou specifiek geldende persoonlijke omstandigheden. Aan de uitkomsten van de berekeningen kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Tulp Hypotheken aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan.