wijzigingen hypotheek

 • Wat kost het wijzigen van een bestaande hypotheek?
  Soort wijziging Vergoeding
  Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid € 300,-
  Aanpassen ORV
  Oversluiten naar lagere dagrente € 300,-
  Aanpassen renteopslag
  Omzetting aflosvorm
  Verhoging hypotheek (verhoogde inschrijving) € 300,-
  Verhoging hypotheek (bestaande inschrijving) € 300,-
  Bijschrijven nieuwe partner € 300,-
  Verhuisregeling

   

  • Deze tabel vermeldt de vergoeding die Tulp Hypotheken per wijziging zelfstandig bij de leningnemer(s) in rekening brengt
  • Wijzigingen worden pas uitgevoerd na ontvangst van de vergoeding door Tulp Hypotheken
  • Tulp Hypotheken kan u niet adviseren en u ook niet helpen bij de bemiddeling. Wij raden u dan ook aan om voor advies en/of bemiddeling altijd contact op te nemen met uw tussenpersoon
  • De tussenpersoon kan u voor het advies en/of de bemiddeling (aanvullend op bovengenoemde vergoeding voor Tulp) kosten in rekening brengen. U maakt hierover zelf afspraken met de tussenpersoon
 • Wat is 'ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid'?

  Hoofdelijke aansprakelijkheid wil zeggen dat een persoon (de leningnemer) voor 100% aansprakelijk is voor de schuld en rentebetaling van de hypotheek. Dit geldt ook als deze persoon de schuld met iemand anders, die ook hoofdelijk aansprakelijk is, deelt.

  Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid vindt plaats bij bijvoorbeeld een echtscheiding. De partner die in de woning blijft wonen, koopt dan de vertrekkende partner uit. De vertrekkende partner zal bij een echtscheiding worden ontslagen van de hoofdelijke aansprakelijkheid van de hypotheeklening.

  Het proces voor het ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid begint bij uw adviseur.
  Samen met hem vult u dit formulier in.
  Dit kan vervolgens worden gemaild naar oha@stater.nl

   

   

 • Waar kan ik een overlijden melden?

  Een overlijden kun je doorgeven aan Stater. Dit kan via een e-mail naar info@stater.nl, of via telefoonnummer 033-4509300.

 • Moet ik naar de notaris om mijn hypotheek te verhogen?

  Indien er sprake is van een onderhandse verhoging van je hypotheek, ga je voor advies naar je hypotheekadviseur. Indien de gewenste verhoging past binnen de inschrijving van je hypotheek, hoef je voor deze verhoging niet naar de notaris.

 • Mijn partner en ik gaan uit elkaar, mag ik in mijn huis blijven wonen?

  Ga voor deze vragen en andere verzoeken waarvoor je advies nodig hebt, naar je hypotheekadviseur. Ben je op zoek naar een (andere) hypotheekadviseur, dan helpen we je graag met een overzicht van de hypotheekadviseurs bij jou in de buurt.

 • Kan ik mijn hypotheek verhogen?

  Wil je een onderhandse verhoging van je hypotheek, een tweede hypotheek, tussentijdse omzetting van de rentevaste periode of de afloswijze wijzigen? Ga voor dit soort verzoeken en andere verzoeken waarvoor je advies nodig hebt, naar je hypotheekadviseur. Ben je op zoek naar een (andere) hypotheekadviseur, dan helpen we je graag met een overzicht van de hypotheekadviseurs bij jou in de buurt.

 • Kan ik mijn hypotheek meeverhuizen naar een nieuwe woning?

  Onze producten kennen een verhuisregeling. Kijk in de algemene voorwaarden en informeer bij je adviseur.

 • Ik wil mijn woning verhuren, mag dat?

  Bij Tulp Hypotheken mag je je woning onder strikte voorwaarden verhuren. Vraag deze voorwaarden op bij je hypotheekadviseur.