Onafhankelijke hypotheek berekenen

Bij Tulp hypotheken kun je op de website de onafhankelijke hypotheek berekenen door middel van onze eigen hypotheek rekentool. Deze indicatie geeft een goed beeld van de hoogte van de hypotheek die je kunt afsluiten voor de aankoop of verbouwing van een bestaande woning. Om onze rekentool te gebruiken moet je twee zaken opgeven, namelijk je eigen jaarinkomen en dat van je partner. Beide bedragen moeten worden vermeld inclusief vakantiegeld (normaal 8% van het salaris) en toeslagen. Natuurlijk kun je hierover in gesprek gaan met één van onze adviseurs.

Adviseurs van Tulp Hypotheken

Omdat wij ons focussen op het samenstellen van hypotheken tegen lage rentes, hebben we ervoor gekozen om adviesgesprekken en de aanvraag en afhandeling van een hypotheek in handen te leggen van onze geselecteerde adviseurs. De rekentool op onze website geeft een globaal beeld van de hoogte van de hypotheek die je bij ons kunt afsluiten. Desondanks is het zaak om dit met een adviseur te bespreken. Een adviseur kan je ook helpen met het afsluiten van een Tulp hypotheek.

Mogelijkheden onafhankelijke hypotheek

Het kiezen van de hypotheek die bij je past is een belangrijke keuze waar goed over nagedacht moet worden. De hypotheek heeft een lange looptijd, vaak wel 30 jaar. Wij bieden twee hypotheekvormen aan.

Één van deze hypotheekvormen is de annuïteitenhypotheek. Bij deze hypotheekvorm betaal je elke maand hetzelfde bedrag, bestaande uit rente en aflossing. Kenmerkend voor deze hypotheekvorm is dat je aan het begin van de looptijd meer rente betaald, maar met een lage aflossing. Dit resulteert in de beginperiode in een hogere hypotheekrenteaftrek. Tegen het einde van de looptijd wordt dit principe omgekeerd, waardoor je dus minder rente betaalt en maandelijks meer aflost.

De andere hypotheekvorm de lineaire hypotheek. Het maandbedrag wordt dan steeds lager. Elke maand wordt namelijk hetzelfde deel aan aflossing betaald, waardoor de lening steeds lager wordt. Dit resulteert vervolgens in een lagere maandlast voor je hypotheek.

Neem contact op met een adviseur op om meer informatie te krijgen over het berekenen van de hypotheek en de twee hypotheekvormen om deze af te lossen.