Hypotheekrente 20 jaar vast annuïteit

Bij Tulp Hypotheken kun je voor 20 jaar vast een hypotheekrente met een annuïteit afsluiten. Kenmerkend voor de annuïteitenhypotheek is dat er elke maand een vast bruto bedrag wordt betaald tot aan het einde van de rentevaste periode. Hiermee betaal je rente en los je de hypotheek gedurende de looptijd af. Op onze website kun je gebruik maken van de rekentool om een schatting te krijgen van het bedrag dat je kunt lenen voor de aankoop of verbouwing van een bestaande woning.

Onze rekentool

Door middel van onze rekentool kun je een realistische schatting krijgen van het maximale hypotheekbedrag dat je kunt lenen voor je huis. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is het bruto jaarinkomen inclusief het vakantiegeld van jezelf en van je partner. Het vakantiegeld is meestal 8% van het salaris. Overige toeslagen mogen hier ook bij worden opgeteld tot ongeveer 20% van het inkomen over de afgelopen 12 maanden.

Tulp Annuïteitenhypotheek

Zoals al eerder werd vermeld, betaal je bij een annuïteitenhypotheek iedere maand een vast bedrag tot aan het einde van de rentevaste periode. Het bedrag bestaat uit zowel rente als aflossing. Kenmerkend voor deze hypotheekvariant, is dat er aan het begin van de looptijd relatief veel rente wordt betaald tegen een lage aflossing. Hierdoor wordt de hypotheekrenteaftrek hoger. Echter, wanneer de looptijd bijna afloopt, wordt het juist omgekeerd. Dit wil zeggen dat je minder rente betaalt en maandelijks meer aflost waardoor de hypotheekrenteaftrek lager is. Dit resulteert in een netto hypotheeklast die gedurende de afgesproken looptijd toeneemt omdat het belastingvoordeel minder wordt. Het totale hypotheekbedrag is aan het einde van de looptijd afbetaald. De looptijd en rente kan variëren van een korte tot een langere periode. Zo kan je bij een annuïteitenhypotheek een rentevastheidsperiode kiezen van bijvoorbeeld 5 jaar, 10 jaar, 15 jaar, 20 jaar en 30 jaar.

Contact met Tulp Hypotheken

Je kunt contact met ons opnemen per mail en telefonisch. Daarnaast kun je direct een bericht naar ons sturen via de contactpagina van onze website. Houd er wel rekening mee dat hulp omtrent de aanvraag en afhandeling van een hypotheek wordt gedaan door één van onze adviseurs. Op onze website kun je zien wie dit zijn, en hoe je contact met ze kunt opnemen.