Hypotheeklasten berekenen

We begrijpen bij Tulp Hypotheken dat je bij de aankoop of verbouwing van een huis snel een indicatie wilt hebben van de maximale hypotheek die je kunt krijgen. Om die reden hebben wij een rekentool ontwikkeld. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn om te weten wat je maandelijkse lasten zijn op basis van het berekende hypotheekbedrag. Ook de geschatte maandelijkse hypotheeklasten kun je op onze website berekenen.

Maximale hypotheek

Door middel van de rekentool op onze website bereken je het hypotheekbedrag dat je maximaal kunt lenen. Hier heb je enkele gegevens voor nodig. Het gaat om het jaarinkomen van jezelf en van je partner. Dit is het brutosalaris inclusief het vakantiegeld, dat meestal 8% bedraagt van het salaris. Zowel de vaste, als de variabele toeslagen mogen bij dit bedrag worden opgeteld. Bij deze laatste mag 20% van het bedrag over de afgelopen 12 maanden worden opgeteld bij het berekende jaarinkomen. Dit moet tevens worden berekend voor de partner. Het gezamenlijke inkomen bepaalt het maximale leenbedrag.

Maandelijkse lasten

Zodra de maximale hypotheek is berekend, kunnen de maandelijks hypotheeklasten worden berekend met de rekentool. De prijs waarvoor je de woning koopt is dus van belang om de maandelijkse lasten te berekenen. Je kunt echter in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek. De maandlasten kunnen hierdoor lager zijn dan het bedrag dat de rekentool berekend. Het is raadzaam om contact op te nemen met een van onze geselecteerde adviseurs om advies te krijgen over de hypotheekrenteaftrek.

Adviseurs

Voor meer informatie over de hypotheekrenteaftrek, raden we je aan contact op te nemen met een adviseur. Bij Tulp Hypotheken focussen we ons op het samenstellen van een hypotheek tegen een scherpe rente. Bekijk de kaart van Nederland op onze website om te zien welke adviseurs er allemaal zijn aangesloten bij Tulp Hypotheken, en waar deze zich bevinden.