wat worden mijn maandlasten?

Wanneer je hebt vastgesteld welk bedrag je kunt lenen, wil je natuurlijk ook weten wat de lasten per maand worden.

Hypotheekbedrag

Hoogte van het bedrag waarvoor je een lening afsluit.
Het hypotheekbedrag is vaak opgebouwd uit de koopsom plus de kosten koper minus de inbreng van eigen middelen.
Stel je koopt een huis voor 300.000,-. Dan is een indicatie voor bijkomende kosten koper 5%, dus 15.000,-. Breng je 20.000,- aan eigen middelen in, dan zal je hypotheekbedrag 295.000,- bedragen.

Mogelijk kom je in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek en komen je netto maandlasten lager uit dan bovengenoemd brutobedrag.
Voor advies over hypotheekrenteaftrek voor jouw persoonlijke situatie, neem dan contact op met je adviseur.

disclaimer
Je kunt op onze website op verschillende plaatsen berekeningen maken. Deze berekeningen worden uitgevoerd op basis van een aantal algemene uitgangspunten en op basis van de normen van 2022, waarbij tevens standaard wordt gerekend met een vast rentepercentage van de tulp compleet hypotheek (100% MW, 10 jaar vast) en de in dit kader door jou ingevoerde gegevens. De uitkomsten van de berekeningen zijn uitsluitend een indicatie omdat er geen rekening kan worden gehouden met de voor jou specifiek geldende persoonlijke omstandigheden. Aan de uitkomsten van de berekeningen kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Tulp Hypotheken aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan.