Hypotheek berekenen

Bij het verbouwen of kopen van een huis, wil je natuurlijk weten voor welk bedrag je een hypotheek zou kunnen krijgen. Daarom vinden we het belangrijk om een rekentool aan te bieden. Hiermee kun je zelf de maximale hypotheek berekenen. Deze tool vind je terug op onze website en is gratis te gebruiken. Na het berekenen van de hypotheek kunnen de maandelijkse lasten in de hiervoor ontwikkelde rekentool op onze website.

Hoogte van de hypotheek

Met behulp van onze rekentool kun je de hoogte van je hypotheek berekenen. Dit kun je berekenen door een aantal gegevens te vermelden in de tool. Het gaat met name om het jaarinkomen van jezelf en van je partner. Onder het jaarinkomen verstaan we het brutosalaris inclusief het vakantiegeld. Het vakantiegeld is meestal 8% van het brutosalaris. Ook toeslagen mogen bij dit bedrag worden opgeteld. Er wordt onderscheid gemaakt tussen vaste en variabele toeslagen. Bij deze laatste kun je denken aan een onregelmatigheidstoeslag, overwerk en provisie. Met betrekking tot de variabele toeslagen mag je 20% van dit bedrag over de afgelopen 12 maanden optellen bij het jaarinkomen. Hetzelfde moet worden berekend voor de partner, want het gezamenlijke inkomen bepaalt het maximale leenbedrag.

Maandelijkse lasten

Zodra de maximale hypotheek is berekend, kunnen de maandelijks hypotheeklasten worden berekend met de rekentool. De prijs waarvoor je de woning koopt is dus van belang om de maandelijkse lasten te berekenen. Je kunt echter nog in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek. De maandlasten kunnen hierdoor lager zijn dan het bedrag dat de rekentool berekent. Het is raadzaam om contact op te nemen met een van onze geselecteerde adviseurs om advies te krijgen over de hypotheekrenteaftrek.

Adviseurs

Voor meer informatie over de hypotheekrenteaftrek, raden we je aan contact op te nemen met een adviseur. Bij Tulp Hypotheken focussen we ons op het samenstellen van een hypotheek tegen een scherpe rente. Bekijk de kaart van Nederland op onze website om te zien welke adviseurs er allemaal zijn aangesloten bij Tulp Hypotheken, en waar deze zich bevinden.