PERSBERICHT

Klant van Tulp Hypotheken geeft naam aan nieuwe tulpensoort

Utrecht, 3 juni 2019 – Vandaag heeft een nieuwe tulpensoort officieel haar naam gekregen. Sofie, de winnares van de actie van Tulp Hypotheken, heeft de nieuwe tulp naar haar zus Sara genoemd: Orange Sara.

lees meer

Klanttevredenheid Tulp klanten, maart 2019

Om optimale service te bieden, zetten wij voortdurend onderzoek in onder onze klanten. Tulp heeft recent al haar klanten van wie de hypotheek in het vierde kwartaal van 2018 of in januari 2019 gepasseerd is gebeld. Hierop heeft maar liefst 85% van de klanten gereageerd en Tulp gewaardeerd met een 8.2 als gemiddeld rapportcijfer. We hebben hierbij onder andere gevraagd naar waarom men voor Tulp gekozen heeft, hoe duidelijk de communicatie is en of men tevreden is over het proces. Een verbeterpunt is dat de communicatie nog meer in ‘Jip en Janneke-taal’ mag, hier werken wij dan ook aan. Als sterke punten van Tulp worden de snelheid van het proces, de lage rente en de flexibele aflossingsmogelijkheden genoemd. Ook vinden consumenten het prettig dat Tulp een onafhankelijke partij is.

lees meer

Het Nederlandse Tulp Hypotheken ziet toekomst in buitenlandse investeerders

Tulp Hypotheken is een Nederlandse geldverstrekker. Opgericht door drie Nederlanders, met als doelstelling om duidelijke en eerlijke hypothecaire leningen te verstrekken. Het geld waarmee de Hypotheken worden verstrekt, komt echter vanuit “het buitenland”. Waarom kiest Tulp Hypotheken zo duidelijk om buitenlandse investeerders te gebruiken om de hypotheken voor haar klanten te financieren?

lees meer

PERSBERICHT

Tulp Hypotheken introduceert de Tulp Aflossingsvrije hypotheek

Utrecht, 14 februari 2019 — Op maandag 18 februari 2019 introduceert Tulp Hypotheken de Tulp Aflossingsvrije Hypotheek. Deze hypotheek kan volledig boetevrij worden afgelost binnen twee jaar**. Hierdoor kunnen ook mensen met een bestaande aflossingsvrije hypotheek deze nu omzetten naar een Tulp Hypotheek en AflossingsBlij worden. Tevens worden een aantal productverbeteringen doorgevoerd.

lees meer

TULPBLOG

Sinds 1 januari 2013 moeten particulieren die een eerste woning kopen een annuïteiten- en/of lineaire hypotheek afsluiten met een maximale looptijd van 30 jaar, willen ze de hypotheekrente kunnen aftrekken.

Verkoopt de consument zijn woning na de ingangsdatum van de hypotheek, dan wordt het nog resterende hypotheekbedrag door de fiscus als aflossingsstand vastgelegd. Deze aflossingsstand wordt weer actief als er een volgende woning wordt gekocht. De renteaftrek is dan alleen geldig voor de resterende looptijd die de hypotheek nog had en voor het bedrag van de aflosstand.

Gestart in 2018 is Tulp Hypotheken nu ruim een half jaar actief. Een van de dingen die ons opvalt is dat we regelmatig een aanvraag ontvangen waarbij geen rekening is gehouden met het juiste aflossingsschema. Dat heeft als gevolg dat voor een consument de hypotheekrente niet meer aftrekbaar is.

Een voorbeeld: In januari 2014 heeft een consument een hypotheek van € 300.000,- afgesloten. In januari 2019 is hierop door middel van de maandelijkse betalingen € 30.000,- afgelost, dit alles binnen het aflossingsschema dat bij de annuïteit hoort (artikel 3.119c Wet IB). De consument verkoopt de woning, de resterende hypotheek van € 270.000,- wordt meegenomen naar een nieuwe woning.

Tulp krijgt in zo’n geval wel eens een aanvraag binnen voor een annuïteitenhypotheek van € 270.000,- met een looptijd van 30 jaar.  Als motivatie wordt gegeven dat na de resterende duur van 25 jaar de rente dan de laatste 5 jaar “gewoon niet meer aftrekbaar is”. Deze motivatie is niet juist. De rente is inderdaad nog maar 25 jaar aftrekbaar, maar alleen als de consument binnen het oorspronkelijke schema van 30 jaar blijft. Met een nieuwe duur van 30 jaar voldoet de lening niet aan het gestelde in artikel 3.119c, waardoor de rente direct en met terugwerkende kracht niet meer aftrekbaar is. De lening wordt immers in 35 jaar afgelost in plaats van de verplichte 30 jaar.

Geldverstrekkers, adviseurs en anderen, wees hier alert op. Zo voorkomen wij samen dat voor consumenten de rente van hun hypotheek niet meer aftrekbaar is.

P E R S B E R I C H T

CMIS Franchise start als eerste keten samenwerking met Tulp Hypotheken

Amsterdam/Utrecht, 16 januari 2019 – Begin januari is de samenwerking tussen CMIS Franchise en Tulp Hypotheken gestart. Dit betekent dat consumenten via de 250 vestigingen binnen de drie formules van CMIS Franchise – De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur – een hypotheek van Tulp Hypotheken kunnen aanvragen.

lees meer

De Consumentenbond heeft zijn review over de verhuisregeling van Tulp aangepast

De consumentenbond heeft eerder dit jaar een eerste review gedaan van Tulp Hypotheken.
Inmiddels hebben ze een update gedaan van dit artikel, waarin de Tulp verhuisregeling verduidelijkt is.
De verhuisregeling van Tulp biedt namelijk de mogelijkheid tot maximaal 6 maanden de rente mee te nemen naar een nieuw aangekochte woning.
Een mooie mogelijkheid om de scherpe lange rentes van Tulp ook mee te nemen wanneer je later verhuist.

Lees hier het bericht van de consumentenbond
Verhuisregeling

PERSBERICHT

Tulp Hypotheken bouwt 8 huizen samen met Habitat for Humanity

Amsterdam, 1 november 2018 – Habitat for Humanity heeft van Tulp Hypotheken een bijdrage ontvangen waarmee 8 huizen kunnen worden gesponsord. Voor iedere hypotheek die Tulp Hypotheken verstrekt wordt een bedrag gereserveerd voor Habitat for Humanity. Sinds de start van Tulp Hypotheken zijn er voldoende hypotheken verstrekt om 8 huizen te sponsoren.

lees meer

PERSBERICHT

Tulp Hypotheken voegt 90% LTV klasse toe aan aanbod

Utrecht, 11 oktober 2018 – Tulp Hypotheken biedt vanaf morgen ook de 90% LTV klasse aan. En hanteert daarbij een scherp tarief.

lees meer

PERSBERICHT

Tulp Hypotheken kiest ook voor de startende ondernemer

Utrecht, 4 september 2018 – Een ondernemer die één jaar actief is, kan nu ook een hypotheek zonder NHG aanvragen bij Tulp Hypotheken. Voor startende ondernemers zijn er weinig mogelijkheden om een hypotheek zonder NHG te krijgen. Tulp Hypotheken brengt hier verandering in. Vanaf vandaag kunnen startende ondernemers een Tulp hypotheek aanvragen. Tulp Hypotheken berekent hiervoor géén renteopslag.

lees meer

PERSBERICHT

Tulp Hypotheken ‘bouwt’ eerste huis voor Habitat for Humanity

Utrecht, 4 juli 2018 – Het eerste Tulp-huis voor Habitat for Humanity is een feit. Voor elke hypotheek die bij Tulp Hypotheken afgesloten wordt, doneert Tulp een bedrag aan Habitat for Humanity. Met deze bedragen bouwt Habitat huizen voor mensen die het nodig hebben.

lees meer

PERSBERICHT

Eerste Tulp Hypotheek gepasseerd binnen drie weken na de start

Utrecht, 4 juni 2018 – Vanochtend vroeg is de akte voor de eerste Tulp Hypotheek, drie weken na de start van Tulp Hypotheken, gepasseerd bij Notaris Opbroek in Deventer. Paul Wessels van Tulp Hypotheken verraste de eerste klanten van Tulp, Marloes en Chiel, met een grote bos oranje tulpen.

lees meer

PERSBERICHT

Tulp Hypotheken accepteert als eerste geldverstrekker het VIIZ inkomenscertificaat

Utrecht, 28 mei 2018 – Als eerste geldverstrekker accepteert Tulp Hypotheken het ViiZ inkomenscertificaat voor de zelfstandig ondernemer. Hierdoor hoeft een ondernemer of zijn adviseur niet meer alle gegevens naar Tulp te sturen, maar wordt het ViiZ certificaat door Tulp Hypotheken voor 100% erkend als toetsinkomen.

lees meer

PERSBERICHT

Tulp Hypotheken nu ook voor zelfstandigen met inkomensrapport van ViiZ

Utrecht, 22 mei 2018 – Zelfstandige ondernemers kunnen nu ook een Tulp Hypotheek afsluiten. Zij kunnen eenvoudig een inkomensrapport op laten stellen bij het onafhankelijke instituut ViiZ waarin het toetsinkomen voor een Tulp Hypotheek is bepaald.

lees meer

PERSBERICHT

Eerste hypotheek verkrijgbaar van nieuwkomer Tulp Hypotheken

Utrecht, 15 mei 2018 – Vanaf vandaag is de eerste hypotheek van Tulp Hypotheken verkrijgbaar. Met een rente van 2,78% bij een rentevaste periode van 20 jaar vast behoort de Tulp hypotheek tot de hypotheken met de laagste rente. Tulp Hypotheken richt zich vooral op hypotheken zonder NHG voor bestaande woningen (aankoop, verbouwing of oversluiten) met lange rentevaste periodes. Daardoor kan Tulp Hypotheken opereren als een van de voordeligste aanbieders in dit marktsegment.

lees meer