Tulp Group heeft nieuwe funding-partner in Duitse OLB Bank

Persbericht | Gepubliceerd op 27 juni 2022

Utrecht, 27 juni 2022 – OLB Bank uit Duitsland is de nieuwste funding-partner voor Tulp Group. De nieuwe samenwerking ondersteunt het hypotheekmerk Tulp Hypotheken en zal zich primair richten op NHG-hypotheken en de Niet-NHG in de lagere risicoklassen. Het partnerschap is daarmee een waardevolle aanvulling voor Tulp Group.

De samenwerking met OLB Bank geeft het lending-platform van Tulp Group een lange termijn commitment voor de financiering van de hypotheek-portefeuille door Tulp Hypotheken. OLB Bank is van oudsher sterk verankerd in Noordwest-Duitsland en kent naast de sterke regionale binding ook steeds meer internationale expansie. Door de samenwerking met OLB Bank, krijgt Tulp Hypotheken de mogelijkheid om intensief het NHG-marktsegment te betreden. Met een verschuiving in de Nederlandse markt naar meer NHG-hypotheken, wil Tulp Hypotheken de starters meer ondersteunen. Door zich te richten op NHG-hypotheken draagt ​​het samenwerkingsverband bij aan de product-portfolio van Tulp en voldoet het in grote mate aan de investeringsbereidheid van OLB Bank.

Paul Wessels CCO en mede-eigenaar Tulp Group: “Deze samenwerking draagt ​​perfect bij aan onze behoefte aan NHG-hypotheekfinanciering. Als langlopende financieringspartner op het Tulp platform stelt OLB Bank ons ​​in staat meer NHG-hypotheken te verstrekken aan consumenten in Nederland.

Aytac Aydin, lid van de raad van bestuur voor particuliere en zakelijke klanten bij OLB, zegt: “We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met Tulp, waardoor we onze succesvolle kredietverlening buiten Duitsland kunnen uitbreiden. Tulp is een gevestigd platform en we zijn blij met zo’n ervaren partner.”

Deel dit bericht: Copied