Wie zit er achter Tulp Hypotheken?

De in Londen gevestigde investeerder TwentyFour Asset Management is op dit moment onze belangrijkste financier. Met een belegd vermogen van 17 miljard euro investeren zij hoofdzakelijk in fixed income, waaronder ook in Nederlandse hypotheken. TwentyFour Asset Management is onderdeel van Vontobel, een wereldwijde speler van Zwitserse oorsprong met 200 miljard euro onder beheer. TwentyFour Asset Management heeft nu gekozen om te investeren in Nederlandse hypotheken via Tulp Hypotheken. Zij hebben zich daarvoor langjarig gecommitteerd met een forse toezegging.

TwentyFour Asset Management is al langer actief in de Nederlandse hypotheekmarkt. De afgelopen jaren hebben verschillende banken in Nederland delen van hun hypotheekportefeuille verkocht via securitisaties. TwentyFour Asset Management heeft in een aantal van deze hypotheekportefeuilles belegd. Hierdoor kennen ze de Nederlandse hypotheekmarkt inmiddels goed en maken ze met de samenwerking met Tulp Hypotheken een bewuste keuze om langdurig te investeren in Nederlandse hypotheken. NatWest Markets, een grote investeringsbank uit Londen, is naast TwentyFour Asset Management betrokken bij Tulp Hypotheken. NatWest Markets biedt senior secured funding aan Tulp Hypotheken. Door haar ervaring op de Nederlandse hypotheekmarkt en goede marktpositie is NatWest Markets een ideale partner voor gespecialiseerde geldverstrekkers op het Europese vasteland.

Daarnaast hebben we in september 2019 ook HSBC als fundingspartner toegevoegd. HSBC is één van de grootste banken van de wereld en we zijn blij en trots dat zij het vertrouwen in Tulp hebben getoond, om ook via ons Nederlandse hypotheken te funden.

De Nederlandse hypotheekmarkt is stabiel. Dat is zelfs zo geweest tijdens de crisis, en dat zien we ook niet snel veranderen. Maar er kan altijd een moment komen waarop TwentyFour Asset Management om een bepaalde reden niet langer nieuwe hypotheken voor Tulp Hypotheken zou willen funden. Voor de dan lopende hypotheken is dit niet van invloed. De met onze klanten overeengekomen condities kunnen niet worden gewijzigd. Daarvan profiteert de consument de hele looptijd van de hypotheek. Daarnaast hebben wij afspraken gemaakt met TwentyFour Asset Management dat bestaande klanten gedurende de looptijd van de hypotheek altijd op een goede manier worden geholpen. Dat is een standaard onderdeel van de invulling van onze zorgplicht.

Naast TwentyFour Asset Management, NatWest en HSBC zullen andere financiers ook instappen. Zo wordt de continuïteit en stabiliteit van Tulp Hypotheken verder uitgebouwd.