over tulp

 • Wie zit er achter Tulp Hypotheken en is dat een blijvende investeerder?

  Wij krijgen met enige regelmaat een vraag over de investeerders achter Tulp Hypotheken. Het is goed om duidelijk te hebben welke investeerders de hypotheken van Tulpenhuis financieren.

  De in Londen gevestigde investeerder TwentyFour Asset Management is op dit moment onze belangrijkste financier. Met een belegd vermogen van 17 miljard euro investeren zij hoofdzakelijk in fixed income, waaronder ook in Nederlandse hypotheken. TwentyFour Asset Management is onderdeel van Vontobel, een wereldwijde speler van Zwitserse oorsprong met 200 miljard euro onder beheer. Twentyfour Asset Management heeft nu gekozen om te investeren in Nederlandse hypotheken via Tulp Hypotheken. Zij hebben zich daarvoor langjarig gecommitteerd met een forse toezegging.

  TwentyFour Asset Management is al langer actief in de Nederlandse hypotheekmarkt. De afgelopen jaren hebben verschillende banken in Nederland delen van hun hypotheekportefeuille verkocht via securitisaties. TwentyFour Asset Management heeft in een aantal van deze hypotheekportefeuilles belegd. Hierdoor kennen ze de Nederlandse hypotheekmarkt inmiddels goed en maken ze met de samenwerking met Tulp Hypotheken een bewuste keuze om langdurig te investeren in Nederlandse hypotheken. NatWest Markets, een grote investeringsbank uit Londen, is naast TwentyFour Asset Management betrokken bij Tulp Hypotheken. NatWest Markets biedt senior secured funding aan Tulp Hypotheken. Door haar ervaring op de Nederlandse hypotheekmarkt en goede marktpositie is NatWest Markets een ideale partner voor gespecialiseerde geldverstrekkers op het Europese vasteland.

  Daarnaast hebben we in september 2019 ook HSBC als fundingspartner toegevoegd. HSBC is één van de grootste banken van de wereld en we zijn blij en trots dat zij het vertrouwen in Tulp hebben getoond, om ook via ons Nederlandse hypotheken te funden.

  De Nederlandse hypotheekmarkt is stabiel. Dat is zelfs zo geweest tijdens de crisis, en dat zien we ook niet snel veranderen. Maar er kan altijd een moment komen waarop TwentyFour Asset Management, HSBC en anderen om een bepaalde reden niet langer nieuwe hypotheken voor Tulp Hypotheken zou willen funden. Voor de dan lopende hypotheken is dit niet van invloed. De met onze klanten overeengekomen condities kunnen niet worden gewijzigd. Daarvan profiteert de consument de hele looptijd van de hypotheek. Daarnaast hebben wij afspraken gemaakt met TwentyFour Asset Management, HSBC en anderen dat bestaande klanten gedurende de looptijd van de hypotheek altijd op een goede manier worden geholpen. Dat is een standaard onderdeel van de invulling van onze zorgplicht.

  Naast TwentyFour Asset Management, NatWest en HSBC zullen ook andere financiers ook instappen. Zo wordt de continuïteit en stabiliteit van Tulp Hypotheken verder uitgebouwd.

 • Wie is Tulp Hypotheken?

  Tulp Hypotheken is een Nederlands hypotheekbedrijf. Anders dan de traditionele banken (en verzekeraars) maakt Tulp Hypotheken duidelijke keuzes. Tulp Hypotheken biedt namelijk hypotheken die bedoeld zijn voor de aankoop, verbouwing of herfinanciering van een bestaande woning en met lange rentevaste periodes. Daarnaast zoekt Tulp Hypotheken de juiste balans tussen aflosmogelijkheden en een scherpe rente. Hierdoor behoren we altijd tot de goedkoopste aanbieders in de markt.

 • Welke hypotheekvormen heeft Tulp Hypotheken?

  1. Annuïteitenhypotheek
  2. Lineaire hypotheek
  3. Aflossingsvrije hypotheek

  We hebben alle informatie over deze hypotheekvormen voor je op een rij gezet.

 • Wat is het beloningsbeleid van Tulp Hypotheken?

  Tulp Hypotheken heeft een beloningsbeleid dat afgestemd is op doelstellingen op de lange termijn, dat geen afbreuk doet aan de belangen van onze klanten. Medewerkers van Tulp worden beloond op basis van een vast, marktconform salaris of een vaste vergoeding. Variabele beloningen worden niet toegekend of uitgekeerd. Bij de beoordeling van medewerkers wordt o.a. rekening gehouden met de mate waarin zij hebben gehandeld in het belang van de klanten van Tulp en in het belang van de lange termijn doelstellingen van Tulp.

 • Waar staan de algemene voorwaarden?

  We hebben de algemene voorwaarden voor je op een rij gezet.

 • Voor wie is Tulp Hypotheken er?

  Tulp Hypotheken is er voor mensen die een hypotheek zoeken voor de aankoop of verbouwing van een bestaande woning, of een bestaande hypotheek willen oversluiten.

 • In mijn rente/hypotheekaanbod wordt gesproken over Tulpenhuis 1 B.V. Wie is dat?

  Tulpenhuis 1 B.V. is een geldgever die leningen verstrekt onder de naam Tulp Hypotheken.
  Adresgegevens:
  Tulpenhuis 1 B.V.
  Zonnebaan 11
  3542 EA Utrecht
  030-3070500

  AFM nr: 12043400