PERSBERICHT

Tulp Hypotheken introduceert de Tulp Aflossingsvrije hypotheek

Utrecht, 14 februari 2019 — Op maandag 18 februari 2019 introduceert Tulp Hypotheken de Tulp Aflossingsvrije Hypotheek. Deze hypotheek kan volledig boetevrij worden afgelost binnen twee jaar**. Hierdoor kunnen ook mensen met een bestaande aflossingsvrije hypotheek deze nu omzetten naar een Tulp Hypotheek en AflossingsBlij worden. Tevens worden een aantal productverbeteringen doorgevoerd.

Directeur Paul Wessels: “In het eerste half jaar hebben we veel informatie opgehaald bij adviseurs, waarop we ons product hebben aangepast om klanten nog beter van dienst te zijn.” Tulp Hypotheken verbetert de verhuisregeling (3 maanden langer), maakt een overbrugging op een nog niet verkochte woning mogelijk (tot 85% MW), staat een vrijwillig bouwdepot toe en neemt een onregelmatigheidstoeslag marktconform mee in het toetsinkomen.

De Tulp Aflossingsvrije Hypotheek kan maximaal 50% van de marktwaarde van de woning bedragen en kent een opslag van 0,1% (0,15% bij 25 en 30 jaar vast). In de nieuwe kredietgids zijn alle acceptatienormen te vinden: Acceptatiegids Tulp Hypotheken

**25% per jaar boetevrij af te lossen
Tulp Hypotheken is zich bewust van de discussie rondom aflossingsvrije hypotheken. Daarom staat Tulp het toe om per jaar 25% van de hoofdsom boetevrij af te lossen. Hierdoor is het mogelijk om bij een hypotheek van 100% marktwaarde, de aflossingsvrije lening volledig boetevrij af te lossen binnen twee jaar. En klanten die willen aflossen, faciliteert Tulp Hypotheken binnenkort op een eenvoudige en overzichtelijke manier via haar website.