PERSBERICHT

Tulp Hypotheken bouwt 8 huizen samen met Habitat for Humanity

Amsterdam, 1 november 2018 – Habitat for Humanity heeft van Tulp Hypotheken een bijdrage ontvangen waarmee 8 huizen kunnen worden gesponsord. Voor iedere hypotheek die Tulp Hypotheken verstrekt wordt een bedrag gereserveerd voor Habitat for Humanity. Sinds de start van Tulp Hypotheken zijn er voldoende hypotheken verstrekt om 8 huizen te sponsoren.

Habitat for Humanity is een internationale non-profit organisatie die bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig (t)huis heeft. Habitat gelooft dat een veilig en degelijk onderkomen hét middel is om zelfstandig een beter bestaan op te bouwen. Daarom bouwt Habitat, samen met de nieuwe huiseigenaren, eenvoudige en betaalbare huizen.

Tulp Hypotheken helpt mensen in Nederland bij het kopen van een eigen huis. Een veilige en beschermde plek om te wonen. Helaas zijn er ook plekken op de wereld waar het niet vanzelfsprekend is om een eigen huis te hebben. Wij gunnen die mensen ook een veilige plek om hun kinderen onbezorgd te kunnen laten opgroeien. Daarom steunt Tulp Hypotheken de organisatie Habitat for Humanity.

Voor elke hypotheek die is afgesloten, doneert Tulp Hypotheken een bedrag aan Habitat for Humanity. Zodat zij daarmee een huis kunnen bouwen voor mensen die het nodig hebben.

Karin Nas, Habitat for Humanity: “Wij zijn erg blij met de steun van Tulp Hypotheken. Dankzij deze mooie samenwerking kunnen niet alleen gezinnen in Nederland hun droomhuis kopen. Ook gezinnen in bijvoorbeeld Guatemala en Zambia kunnen nu het veilige huis bouwen waar ze alleen van durfden dromen.“

Over Habitat for Humanity Nederland

Habitat for Humanity is een internationale non-profit organisatie die bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig (t)huis heeft. Een solide dak boven je hoofd, stevige muren en schoon drinkwater – dat is de basis. Daarom bouwt Habitat huizen, samen met de nieuwe huiseigenaren. Habitat is actief in meer dan 70 landen. Wereldwijd leven dankzij Habitat al meer dan 13 miljoen mensen in een veilig huis. In Nederland werft Habitat fondsen en vraagt mensen en organisaties actief mee te bouwen. Meer informatie over Habitat Nederland vindt u op habitat.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u bellen met Wilma van der Heide van Habitat for Humanity.
Telefoon: 020 800 2973
E-mail: w.vanderheide@habitat.nl

Habitat for Humanity Nederland
Gatwickstraat 1
1043 GK, Amsterdam