PERSBERICHT

Eerste hypotheek verkrijgbaar van nieuwkomer Tulp Hypotheken

Utrecht, 15 mei 2018 – Vanaf vandaag is de eerste hypotheek van Tulp Hypotheken verkrijgbaar. Met een rente van 2,78% bij een rentevaste periode van 20 jaar vast behoort de Tulp hypotheek tot de hypotheken met de laagste rente. Tulp Hypotheken richt zich vooral op hypotheken zonder NHG voor bestaande woningen (aankoop, verbouwing of oversluiten) met lange rentevaste periodes. Daardoor kan Tulp Hypotheken opereren als een van de voordeligste aanbieders in dit marktsegment.

Tulp Hypotheken kondigde in 2016 aan van start te gaan. Toch lanceert het Nederlandse bedrijf vandaag pas zijn eerste hypotheek. Paul Wessels, medeoprichter van Tulp Hypotheken: “Vlak voor we in 2016 van start gingen, trok de grootste investeerder zich totaal onverwacht terug. Dat was een stevige tegenvaller. We hebben daarna de tijd genomen om relaties op te bouwen met nieuwe buitenlandse investeerders. We willen alleen samenwerken met buitenlandse investeerders die duurzaam en dus voor lange tijd in de Nederlandse hypotheekmarkt willen stappen. We hebben om die reden dan ook een paar keer nee gezegd tegen geïnteresseerde investeerders.

De investeerder waarmee Tulp Hypotheken nu samenwerkt is TwentyFour Asset Management. Dit is een omvangrijk asset management bedrijf dat gevestigd is in Londen en 14 miljard euro onder beheer heeft. Zij zijn gespecialiseerd in fixed income beleggingen en hebben veel ervaring met onder andere beleggingen in hypotheken en asset backed securities. Tulp Hypotheken heeft om te beginnen een aanzienlijk bedrag beschikbaar waarmee ze de eerste 12 tot 18 maanden hypotheken kan verstrekken en kijkt uit naar de samenwerking met TwentyFour Asset Management.

Aza Teeuwen, partner bij TwentyFour Asset Management: “De stabiliteit van de Nederlandse consument en hypotheekmarkt, maakt de financiering van hypotheken een zeer interessante investering voor onze klanten en deze langdurige samenwerking is een goede aanvulling op andere Europese ABS en hypotheek investeringen. Tulp Hypotheken kiest voor een afgebakend deel van de markt waar ook wij in geloven, en wij hebben veel vertrouwen in de samenwerking en ervaring van het Tulp team.”

Alles in dienst van snelle zekerheid
Tulp Hypotheken kiest er bewust voor om samen te werken met professionele hypotheekadviseurs. Zo wordt het advies gegeven door adviseurs die zijn aangesloten bij DAK, Finenzo, VCN-United Capital, De Financiële Makelaar en Huismerk. De afhandeling en servicing vindt plaats bij deze volmacht-bedrijven of via Stater. Stater verzorgt ook het beheer van de leningen voor Tulp Hypotheken. Paul Wessels: “Alles staat ten dienste van snelle zekerheid voor de klant en de adviseur. Wij stellen daarom ook de beste digitale verwerkingsmodules beschikbaar aan onze partners om de benodigde stukken razendsnel te kunnen beoordelen. Dat versnelt het geven van zekerheid aanzienlijk.”

Een Tulp hypotheek kenmerkt zich naast een lage rente ook door ruime aflosmogelijkheden. Zo kan er tot 25% boetevrij per jaar worden afgelost.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u bellen met Theo van der Meer van PR-bureau Pradd, telefoon 06 – 46 44 00 10 of theo@pradd.nl
www.tulphypotheken.nl