PERSBERICHT

Tulp Hypotheken ‘bouwt’ eerste huis voor Habitat for Humanity

Utrecht, 4 juli 2018 – Het eerste Tulp-huis voor Habitat for Humanity is een feit. Voor elke hypotheek die bij Tulp Hypotheken afgesloten wordt, doneert Tulp een bedrag aan Habitat for Humanity. Met deze bedragen bouwt Habitat huizen voor mensen die het nodig hebben.

Tulp Hypotheken helpt mensen in Nederland met de hypothecaire financiering van een eigen huis. Een veilige en beschermde plek om te wonen. Helaas zijn er ook plekken op de wereld waar het niet vanzelfsprekend is om een eigen huis te hebben. Wij gunnen die mensen ook een veilige plek om hun kinderen onbezorgd te kunnen laten opgroeien. Daarom steunt Tulp Hypotheken de organisatie Habitat for Humanity.

Habitat for Humanity geeft mensen in ontwikkelingslanden een steun in de rug om zelfstandig een beter bestaan op te bouwen. Habitat gelooft dat een veilig en degelijk onderkomen hét middel is hiervoor. Daarom bouwt Habitat, samen met de nieuwe huiseigenaren, eenvoudige en betaalbare huizen. Habitat verstrekt hiervoor een lening zonder winstoogmerk die de eigenaren via een maandelijkse aflossing terugbetalen. Hiervan worden weer nieuwe huizen gebouwd. Zo kan Habitat steeds meer mensen ondersteunen om zelfstandig hun leefruimte te verbeteren.

Jennifer Lemke, Habitat for Humanity “Wij zijn erg blij met de steun van Tulp Hypotheken. Dankzij deze mooie samenwerking kunnen niet alleen gezinnen in Nederland hun droomhuis kopen. Ook gezinnen in bijvoorbeeld Guatemala en Zambia kunnen nu het veilige huis bouwen waar ze alleen van durfden dromen.“

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met Paul Wessels
telefoon 030-3070500 of e-mail p.wessels@tulphypotheken.nl
https://tulphypotheken.nl/over-ons/habitat-for-humanity/