Tulp Hypotheken kiest ook voor de startende ondernemer

Persbericht | Gepubliceerd op

Utrecht, 4 september 2018 – Een ondernemer die één jaar actief is, kan nu ook een hypotheek zonder NHG aanvragen bij Tulp Hypotheken. Voor startende ondernemers zijn er weinig mogelijkheden om een hypotheek zonder NHG te krijgen. Tulp Hypotheken brengt hier verandering in. Vanaf vandaag kunnen startende ondernemers een Tulp hypotheek aanvragen. Tulp Hypotheken berekent hiervoor géén renteopslag.

Het gaat hierbij om hypotheken zonder NHG garantie. De ondernemer moet gestart zijn met zijn onderneming vóór 1 april van het voorgaande kalenderjaar. Van de ondernemer die minimaal negen maanden bezig is, gebruikt Tulp voor haar beoordeling de resultaten van het eerste jaar ondernemen en de twee voorafgaande jaren in loondienst. Met als voorwaarde dat het ondernemerschap in dezelfde branche is als de loondienst. Van deze drie jaar neemt Tulp het laagste inkomen als leidraad voor de berekening van de hypotheek.

Voor de exacte vaststelling van het toetsinkomen kan de ondernemer bij het onafhankelijk instituut VIIZ – Validatie Instituut Inkomensvaststelling Zelfstandigen (www.viiz.nl) – een inkomenscertificaat laten opstellen. Tulp Hypotheken volgt het toetsinkomen op het certificaat. Dat biedt zekerheid aan de ondernemer. Het certificaat is aan te vragen bij de serviceproviders DAK, De Financiële Makelaar en VCN United Capital of rechtstreeks bij de ViiZ-Centrale. De geldigheidsduur van dit certificaat is een half jaar.

Paul Wessels, directeur van Tulp Hypotheken:
“Tulp Hypotheken waardeert ondernemerschap enorm. Als deze ‘nieuwe’ ondernemers hun carrière op zelfstandige voet voortzetten, vertrouwen wij erop dat zij er een succes van maken.”

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met Paul Wessels
telefoon 030-3070500 of e-mail p.wessels@tulphypotheken.nl

Deel dit bericht: Copied