Tulp Hypotheken kiest Calcasa voor snellere taxatie woningen

Persbericht | Gepubliceerd op 28 januari 2020

Utrecht, 28 januari 2020 – Vanaf begin februari is het bij hypotheekaanvragen van Tulp Hypotheken definitief mogelijk om de waarde van de woning te bepalen met het geautomatiseerde rekenmodel van Calcasa. Daarmee digitaliseert en optimaliseert Tulp het hypotheekproces verder. Aan de keuze voor Calcasa ging een pilot vooraf. Voor de klanten van Tulp zijn daar geen extra kosten aan verbonden.

Bij Tulp is in geval van oversluitingen vaak geen taxatierapport meer nodig. Het aanleveren van een Calcasa-rapport is voldoende bij een lening tot € 400.000,- bij een maximale verstrekking van 90% van de marktwaarde. Daarnaast is het ook mogelijk om met een Calcasa-rapport de waarde van een nog niet verkocht onderpand bij een overbruggingshypotheek te onderbouwen. Het rapport dient minimaal de score hoog te hebben.

Robert van Lambalgen: “Het definitief accepteren van een Calcasa-rapport vergemakkelijkt het proces voor zowel adviseur als de klant. Het past daarmee in de duidelijke en snelle processen die Tulp voorstaat. We nemen hierbij zowel de kosten als de administratieve last uit handen. Dit past in de constante verbeteringen die wij doorvoeren.”

Alles in dienst van snel zekerheid
Tulp Hypotheken kiest er bewust voor om samen te werken met professionele hypotheekadviseurs. De afhandeling en servicing vindt plaats bij diverse servicers of via Stater, waarbij Tulp Hypotheken binnen 24 uur het finaal akkoord afgeeft.

///

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u bellen met Robert van Lambalgen, telefoon 06 – 1567 7462 of robert@tulphypotheken.nl
www.tulphypotheken.nl

Deel dit bericht: Copied