Tulp Hypotheken implementeert Mortgage Control Framework Fortrum

Persbericht | Gepubliceerd op 6 oktober 2020

Utrecht, 6 oktober 2020 – Tulp Hypotheken heeft vandaag aangekondigd dat zij als eerste geldverstrekker in de Nederlandse hypotheekmarkt het Mortgage Control Framework van Fortrum implementeert voor zowel de verstrekking, als het onderhoud van haar bestaande hypotheekportefeuilles.

Het framework, dat uniek is in deze markt, houdt door middel van onafhankelijke periodieke diepgaande controle, risico gebaseerd toezicht op de acceptatie- en onderhoudsprocessen van een geldverstrekker. Zo wordt periodiek gemonitord dat beleid, procedures en individuele hypotheekdossiers voldoen aan wet- en regelgeving, marktstandaarden en intern beleid.

Het raamwerk, dat door de directie van Fortrum is ontwikkeld op basis van hun jarenlange ervaring in de Nederlandse hypotheekmarkt, combineert gedetailleerde analyses van verstrekte hypotheekdossiers met een voortdurende toetsing op de wet- en regelgeving, marktstandaarden, beleid, procedures en governance. Het Mortgage Control Framework versterkt zo de “first line of defense”-verantwoordelijkheid van een geldverstrekker.

Paul Wessels, directeur van Tulp Hypotheken: “Onze eerste prioriteit zijn altijd onze klanten. Hoewel we er zeker van zijn dat onze processen en procedures van een hoog niveau zijn, zodat de zorg voor onze klanten en het naleven van wet- en regelgeving geborgd is, geloven we dat de deskundige, onafhankelijke beoordeling door Fortrum ervoor zal zorgen dat eventuele tekortkomingen snel worden geïdentificeerd en verbeteringen worden doorgevoerd. We willen geen risico nemen als het gaat om de service richting onze klanten”.

Pierre de Vos, directeur van Tulp Hypotheken: “Een ander belangrijk voordeel van Fortrum’s control framework, is het comfort dat het aan onze investeerders geeft. Het niveau van onafhankelijk toezicht dat we onszelf opleggen, niet alleen op het gebied van de initiële krediet acceptatie, maar ook op de doorlopende dienstverlening ten aanzien van onze
hypotheekportefeuilles is uniek in de markt. Dit zorgt ervoor dat ons risicobeheer robuust, effectief en transparant is”.

Michel van de Sluis, directeur van Fortrum: “Wij zijn verheugd dat Tulp deze stap heeft gezet om als eerste ons Mortgage Control Framework te implementeren en we kijken er naar uit met hen samen te werken”.

Jaap van Raak, directeur van Fortrum: “In tegenstelling tot andere onafhankelijke bedrijven hebben wij een AFM-vergunning en gebruiken wij WFT-hypotheken gecertificeerde reviewers met een achtergrond in kredietverlening. Dit zorgt ervoor dat hun beoordeling niet alleen strikt en gedetailleerd is, maar dat de terugkoppeling naar de kredietverstrekker duidelijk en constructief is en gericht op continue verbetering”.

///

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over Tulp Hypotheken kunt u contact opnemen met Paul Wessels
(paul@tulphypotheken.nl) of Pierre de Vos (pierre@tulphypotheken.nl).

Voor meer informatie over het Mortgage Control Framework en andere diensten van Fortrum kunt u contact opnemen met Jaap van Raak (jaap@fortrum.com) of Michel van der Sluis (michel@fortrum.com).

 

 

Deel dit bericht: Copied