Nieuwe funding voor Tulp Hypotheken

Persbericht | Gepubliceerd op 19 september 2019

Utrecht, 19 september 2019 – Begin deze week is Tulp Hypotheken opnieuw een substantieel funding arrangement overeengekomen. Met dit nieuwe arrangement kan Tulp samen met haar partners nog meer hypotheken aanbieden. Tulp Hypotheken richt zich vooral op hypotheken zonder NHG en voor bestaande woningen (aankoop, verbouwing of oversluiten) met lange rentevaste periodes. Hierdoor kan Tulp Hypotheken blijven opereren als een van de voordeligste aanbieders in dit marksegment.

Met dit funding arrangement bevestigt TwentyFour Asset Management (TwentyFour) het vertrouwen in Tulp Hypotheken. Directeur Tulp Hypotheken Pierre de Vos: “We zijn trots dat onze funding-partner TwentyFour dit nieuwe mandaat heeft toegekend. Het bevestigt onze goede samenwerking”. De Vos vervolgt: “Naast TwentyFour hebben we nu ook een samenwerking met HSBC voor een deel van de Tulp portefeuille. HSBC is een van de grootste banken in de wereld.”.

In mei 2018 is Tulp Hypotheken gestart, met secured funding van TwentyFour Asset Management uit Londen. Deze investeerder is een omvangrijk asset management bedrijf dat gevestigd is in Londen en 17 miljard euro onder beheer heeft. Zij zijn gespecialiseerd in fixed income beleggingen en hebben veel ervaring met onder andere beleggingen in hypotheken en asset backed securities.

Vanaf haar start heeft Tulp meer dan 2.500 klanten geholpen met een hypotheek, waarbij Tulp zich tot nu toe voornamelijk richt op het “Niet-NHG” segment. Een Tulp hypotheek kenmerkt zich naast een lage rente ook door ruime aflosmogelijkheden. Zo kan er tot 25% boetevrij per jaar worden afgelost.

De speciale funding note structuur, ontwikkeld en opgezet samen met het Nederlandse advocatenkantoor Loyens & Loeff, geeft investeerders de mogelijkheid om met een zeer korte doorlooptijd te starten in het funding-programma van Tulp Hypotheken.

Alles in dienst van snel zekerheid

Tulp Hypotheken kiest er bewust voor om samen te werken met professionele hypotheekadviseurs. De afhandeling en servicing vindt plaats bij diverse servicers of via Stater, waarbij Tulp Hypotheken binnen 24 uur het finaal akkoord afgeeft.

///
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u bellen met Paul Wessels, telefoon 06 – 516 33 616 of paul@tulphypotheken.nl
www.tulphypotheken.nl

Deel dit bericht: Copied