Eerste succesvolle securitisatie voor Tulp Hypotheken

Persbericht | Gepubliceerd op 11 november 2019

Utrecht, 11 november 2019 – Afgelopen vrijdag heeft Tulp Hypotheken met succes haar eerste RMBS-securitisatie geprijsd: Tulip Mortgage Funding 2019-1. In samenwerking met TwentyFour Asset Management (TwentyFour) en JLM’s NatWest Markets (NWM) en HSBC Bank PLC (HSBC), plaatste Tulp Hypotheken deze multi-tranche transactie van € 391 miljoen die is gestructureerd om te voldoen aan STS, CRR en LCR.

In mei 2018 betrad Tulp Hypotheken de Nederlandse hypotheekmarkt met TwentyFour als funding-partner. Onlangs, in september 2019, kondigde Tulp haar nieuwe funding arrangement aan samen met TwentyFour en HSBC. De in Londen gevestigde vermogensbeheerder TwentyFour is een specialist in beleggingen in vastrentende waarden.

Douglas Charleston, partner bij TwentyFour: “We zijn verheugd dat ons partnerschap met Tulp een indrukwekkende portefeuille van eersteklas hypothecaire leningen heeft opgeleverd die nu resulteert in een succesvolle securitisatie. We kijken ernaar uit om het ​​succesvolle partnerschap voort te zetten en opnieuw met een portefeuille terug te keren op de kapitaalmarkten.”

Vanaf het begin heeft Tulp meer dan 2.500 klanten geholpen met hun hypotheek.

Pierre de Vos, directeur van Tulp: “We zijn er trots op dat we nu nog meer klanten kunnen financieren door deze eerste portefeuille te securitiseren. Zo’n eerste keer een portefeuille securitiseren is altijd een bijzonder proces. Maar met NWM, HSBC als JLM’s waren we ervan overtuigd dat het zou werken. Bovendien werken we voor onze nieuwe financiering samen met HSBC, een van de grootste banken ter wereld.

De volgende ontwikkelingsfase voor Tulp Hypotheken is het verbreden van het productaanbod in de Nederlandse NHG Hypotheekklasse. Deze leningen bieden een overheidsgarantie voor elke individuele hypotheek, waardoor het een beleggingscategorie met een laag risico is.

///

Meer informatie:
Paul Wessels, paul@tulphypotheken.nl , +31 6 516 33 616
www.tulphypotheken.nl

Deel dit bericht: Copied