kan ik dit huis betalen

Heb je een mooi huis gezien en wil je weten of je dit huis kunt betalen? Vul onderstaande gegevens zo nauwkeurig mogelijk in.

Aankoopprijs/vraagprijs

Bedrag waarvoor de woning te koop aangeboden wordt of waarvoor je de woning aankoopt.


Jaarinkomen

Het jaarinkomen bestaat uit je brutosalaris inclusief vakantiegeld (meestal 8% van je salaris). Je kunt dit zelf berekenen met de formule: bruto maandsalaris x 12 x 108%. Vaste toeslagen (bijvoorbeeld ploegentoeslag) mag je hier ook bij optellen. Variabele toeslagen (bijvoorbeeld onregelmatigheidstoeslag, overwerk en provisie) mag je voor maximaal 20% van je bruto jaarinkomen meenemen en optellen bij het jaarinkomen. Is je vaste salaris € 50.000,-, dan kan je dus maximaal € 10.000,- aan overwerk/ provisie/ onregelmatigheidstoeslag meenemen en rekenen met een inkomen van € 60.000,-


Jaarinkomen partner

Koop je samen een huis? Dan is het inkomen van je partner ook van belang. Jullie gezamenlijke inkomen bepaalt onder andere het maximale leenbedrag op basis van normen van 2021.

disclaimer
Je kunt op onze website op verschillende plaatsen berekeningen maken. Deze berekeningen worden uitgevoerd op basis van een aantal algemene uitgangspunten en op basis van de normen van 2022, waarbij tevens standaard wordt gerekend met een vast rentepercentage van de tulp compleet hypotheek (100% MW, 10 jaar vast) en de in dit kader door jou ingevoerde gegevens. De uitkomsten van de berekeningen zijn uitsluitend een indicatie omdat er geen rekening kan worden gehouden met de voor jou specifiek geldende persoonlijke omstandigheden. Aan de uitkomsten van de berekeningen kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Tulp Hypotheken aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan.